reismand training stap 2: af en toe oefenen

Als je je kat geleerd hebt om de reismand in te lopen scheelt dat een hoop stress. Het is wel goed om het af en toe te oefenen. Als je de reismand alleen uit de kast haalt om met je kat naar de dierenarts te gaan zal je kat snel een negatieve associatie ermee ontwikkelen en er niet meer in willen.

Een slimme kat kan ook leren wanneer je alleen gaat trainen, of wanneer het “echt” is. Om dat te voorkomen doe ik in het fimpje mijn jas aan zoals ik ook zou doen als we naar de dierenarts gaan. Ik roep Bor, laat hem in de mand lopen en ga vervolgens met de reismand even naar buiten en dan weer terug. Bor krijgt een lekker bakje blikvoer als beloning.

Bor is al een paar keer mee naar de dierenarts geweest maar loopt nog steeds makkelijk de mand in omdat we het af en toe trainen.